Samarbejde
Greve Fodbold har et formelt samarbejde med KB/FCK, som bidrager med know-how, sparring, supervision og træningsplaner for mikro og børn.

Retningslinjer for rekruttering og klubskifte til GF

Talentafdelingen i Greve Fodbold har en rekrutteringsansvarlig, der er bindeled i alle dialoger vedrørende mulige klubskifter – uanset om det er en henvendelse fra Greve Fodbold til en klub og dernæst til en spiller eller en henvendelse fra forældre til Greve Fodbold.

Rekrutteringsansvarlig: Martin Snejbjerg – martin@grevefodbold.dk

Klubskifter må ikke finde sted efter forudgående ‘fiskeri’. Vi henvender os altid på skrift til spillerens klub før anden form for henvendelse, og vi afviger aldrig fra hverken DBUs eller Greve Fodbolds egne retningslinjer.

Retningslinjer for klubskifte til GF:

– Klubskifte må ikke finde sted før ved overgang til U13
– Når en spiller opfordres til klubskifte, skal han/hun kunne indgå i en startopstilling på GFs talenthold
– Klubskifte kan med fordel indledes med en prøvetræningsperiode på 14 dage
– Interesse/henvendelse fra GF, skal altid gå til den afgivende klubs ledelse via mail
– Forældrene skal altid deltage i alle samtaler omkring potentielt klubskifte
– Klubskifter bør aldrig finde sted senere end 3 uger før turneringsstart
– Klubskifter bør ikke resultere i længere rejsetid end en halv time hver vej

Al henvendelse til klub og spiller skal foretages af følgende person i GF:

– Rekrutteringsansvarlig

Emner, der skal drøftes ved en indledende (telefon) samtale med barnets forældre:

– Praktik ved transport og transporttid
– Træningsmængde
– Skolegang og lektier
– Spillerens modenhed
– Evaluering af klubskifte efter 6 måneder med spiller og forældre
– Evt. prøveperiodes længde

Deltagende personer på møde med spiller og forældre er altid minimum to personer af følgende:

Rekrutteringsansvarlig med:
– Talentchef/Head of Coaching eller
– Børnechef

Møde med spiller og forældre med præsentation af Greve Fodbold som klub:

– Miljø
– Hold/årgang
– Udviklingsfilosofi
– Træningsmetodik
– Spillestil
– Spillermodel
– Praktik

Det er essentielt, at et eventuelt klubskifte sikrer en fortsat udvikling for den skiftende spiller. Der bør derfor lægges en plan for spilleren ved skiftet, samtidig med at det kan aftales, hvad der sker, såfremt spilleren ikke slår eller falder til.

Det kan være en aftale om at returnere til den afgivende klub, så spilleren er sikker på at være velkommen tilbage igen, og dermed ikke stopper som fodboldspiller efter eventuelt ikke at have fundet sig til rette i GF.

Ved prøvetræningsforløb, så er det den pågældende årgangs udviklingstræner, der afgør om en spiller skal tilbydes en plads i truppen.

Vigtigt:

– At vi er velforberedte og har benyttet klubbens faseinddelte model for ekstern scouting før vi tager kontakt til spillerens klub og spilleren selv
– At vi er præcise vedrørende identifikation af spillerens kompetencer
– At vi har scoutet spilleren i et flertal af kampe
– At spilleren aldrig kontaktes via sociale medier
– At vi hjælper spilleren videre til en anden klub, hvis opholdet hos GF ikke forløber som ønsket, så spilleren kan bibeholde sin passion for fodboldspillet

Retningslinjer for klubskifte fra GF til en minimum 4 stjernet licensklub

Kontakten fra en minimum 4 stjernet licensklub skal altid være rettet mod Greve Fodbolds Talentchef. Ingen licensklub må henvende sig direkte til spiller eller forældre. Vi vil i teorien altid acceptere, at en en minimum 4 stjernet licensklub tilbyder en af vores spillere et træningsforløb eller et klubskifte. Der vil dog være stor forskel på vores anbefaling til spilleren afhængig af licensklubbens status.

Vi vil altid forsøge at rådgive både spiller og forældre efter bedste evne, men uanset vores anbefaling i forhold til spillerens udvikling som fodboldspiller, så anbefaler vi altid, at spiller og forældre tager en dialog med den anden licensklub.

Vælger en spiller fra GF at foretage et klubskifte til en licensklub med flere end 3 stjerner, så anser vi det som endnu en af klubbens succesfortællinger. Der må aldrig herske tvivl om, at en af klubbens største prioriteringer er, at den enkelte spiller bliver matchet bedst muligt, og kan dette kun ske i en minimum 4 stjernet licensklub licensklub, så bakker vi op omkring et klubskifte.

Vi hilser samtidig også alle ’gamle’ Greve-spillere tilbage med åbne arme, hvis et klubskifte til en licensklub ikke viser sig at være frugtbart.