U19 pokalkampen i sidste uge mod divisionsholdet FC Roskilde endte 1-1 efter ordinær spilletid. Det var et flot resultat men endnu mere imponerende var det, at Greve burde have været foran 3-0 ved halvleg. Det var også flot, at holdet spillede med en taktisk tydelighed og disciplin, hvor de overrumplede FCR gang på gang i omstillingerne. Endnu mere tilfredsstillende var det dog, at der på vores U19 hold var spillere med fra fire forskellige årgange inklusive første- og andenårs U17 spillere.

Det går godt i Greve Fodbold. Udviklingsmiljøet er blevet forbedret på de fleste parametre, og kulturen gennemgår stille og roligt en positiv forandring. Der er naturligvis stadigvæk ting at forbedre, og om et år er vi forhåbentlig endnu længere fremme.

Fokus har indtil sommeren i år været at bygge klubben op nedefra. I modsætning til tidligere, hvor klubben primært satsede på senior (lige som de fleste andre fodboldklubber) og håbede på en afledt effekt (hvilket aldrig sker), så har vi nu primært valgt at prioritere udviklingsmiljøet i børn og ungdom. Vi vil skabe vores egne dygtige fodboldspillere, som på et tidspunkt kan være med til at spille vores seniorhold i bedre rækker.

Det kan ikke undgås, at der kommer spillere udefra. De kan forhåbentlig være med til at optimere miljøet og alles konkurrencementalitet. Men i tydelig forbindelse til vores ‘projekt egen avl’, så er det vores egne spillere vi vil og skal prioritere. Det giver mening fra et socialt og moralsk standpunkt men det giver også mening fra et økonomisk perspektiv …

Siden august måned er vi også begyndt at fokusere på vores ældste talenthold. Nu arbejder talentholdene i 11-mandsafdelingen efter samme rammer og retningslinjer. Det betyder, at alle talenthold skal følge samme værdier, karakteristika og principper indenfor udvikling, spillestil, træning, ledelsesstil og intern scouting. Det fungerer naturligvis godt på papiret. Og nu er det heldigvis også begyndt at bære frugt i implementeringsprocessen.

Det har vi igennem efterårssæsonen set i stigende grad på vores U14 og U15 talenthold. Bundniveauet er forbedret ved taktisk tydelighed. Fokus er på den enkelte spillers udvikling uden at vi går på kompromis med det kollektive eller sportslige udtryk. Det skaber ikke nødvendigvis de bedste resultater på kort sigt men på lang sigt gavner det uomtvisteligt den enkelte spillers udvikling.

Det samme gør sig gældende på U17 og U19 talentholdene. Resultaterne kunne være bedre men med en overvægt af førsteårsspillere, så er det kun forventeligt, at vi ikke ligger i toppen. Begge hold er placeret midt i Øst 1 (bedste række på Sjælland). Siden turneringsstarten er både spil og udtryk blevet gradvist bedre og bedre. Hvis vi kun tænker på resultaterne, så vil det nok bære frugt næste sommer, at vi på nuværende tidspunkt primært bruger førsteårsspillere.

For de enkelte spilleres udvikling er det allerede nu en fordel med den tydelige struktur og de faste rammer når de bevæger sig i transitionen mellem årgangene. Den fælles spillestil på tværs af alderstrin gør det nemmere at bliver overmatchet, og det gør det derfor også nemmere at præstere. Samtidig er det også nemmere at blive integreret socialt på de ældre hold, når der implicit er en fælles sportslig integrering.

I weekenden var der endnu en gang en U17 spiller, der scorede i U19 holdets uafgjorte resultat. For lige at vende tilbage til pokalkampen mod FC Roskilde, så scorede vores førsteårs U17 spiller koldt og sikkert i den afgørende straffesparksturnering. Desværre brændte en af holdets rutinerede kræfter et straffespark, hvilket betød, at FC Roskilde gik videre i pokalturneringen. Ærgerligt efter en meget flot spillet kamp af Greve.

Stor ros til alle trænerne, som er med til at skabe et sundt miljø, der dagligt løfter spillernes udvikling. Helt nede fra de mindste hold i klubben og nu også til de ældste.

For alle trænere i 11-mands breddeafdelingen, så vil der blive afholdt internt trænerkursus i november måned. Her vil alle værdier, karakteristika, principper m.m., der for tiden fungerer så godt i talentafdelingen blive videreformidlet til fælles brug.

 

Følg Greve Fodbold