Kære allesammen

Vi har haft nedenstående meddelelse klar hele aftenen. Men på baggrund af regeringens anbefalinger påtænker vi lige som en del andre klubber at lukke alle aktiviteter ned i klubben resten af ugen og de kommende to uger.

Vi vil dog lige vente på eventuelt udspil fra DBU, DIF og andre instanser inden vi foretager en endegyldig beslutning og vender derfor tilbage med en meddelelse senest i morgen formiddag …

 

Kære medlemmer, frivillige, forældre og andre, som færdes i Greve Fodbold

Debatten om corona-virus (Covid-19) fylder for tiden bredt i det danske mediebillede, og helt naturligt rammer det også en stor fodboldklub som vores. Vi er for længst forbi det punkt, hvor det giver mening at diskutere om corona-virussen skal tages alvorligt. Det skal den. Vi skal passe på os selv og hinanden. Fra Greve Fodboldsside har vi derfor 10 anbefalinger.

De nævnte anbefalinger er væsentlige, men virker kun når adfærden følger disse. Derfor beder vi også alle i og omkring Greve Fodbold om at appellere til samfundssind og agere derefter. Det betyder som minimum at udvise rettidig omhu og sund fornuft, hvor end det er muligt.

Husk hygiejnen
1. Vask dine hænder tit eller brug håndsprit
2. Host eller nys i dit ærme – ikke dine hænder
3. Undgå håndtryk, kindkys og kram – begræns den fysiske kontakt
4. Vær opmærksom på rengøring – både hjemme, i skolen og på arbejdspladsen
5. Vær opmærksom, når du er på steder med tæt kontakt til mange mennesker

Er du syg, så bliv hjemme
Hvis du føler dig det mindste syg, eller for den sags skyld er i tvivl om, hvorvidt du er smittet, så bliv hellere hjemme frem for at dukke op til træning. Har du symptomer, så kontakt egen læge/lægevagten eller akuttelefonen 1813.

Undgå håndtryk eller ’high-fives’ før fodboldkampe, og når man mødes
Vi skal undgå at bidrage til en mulig smittespredning. Man bør derfor ikke hilse med hænder, når man møder ind til træning, og man bør aftale med en modstanders træner, at man i stedet for et håndtryk hilser med eksempelvis albuen eller blot nøjes med at vinke til hinanden forud for kampene. Det samme efter at en kamp er afsluttet.

Hold afstand til hinanden– både på og udenfor banen
Undgå før kampene at samles i flok med armene om hinanden for at udføre et kampråb, undgå ved scoringer at kramme og juble med berøring. Forældre kan også med fordel undlade at se træningen eller stå i passende afstand fra hinanden.

Undgå fælles drikkedunke
Vi appellerer kraftigt til, at vores hold ikke benytter fælles drikkedunke i denne periode. I forvejen er disse sæt med drikkedunke ofte fyldt med flere bakterier end hvad godt er – og i denne tid, opfordrer vi til, at hver spiller medtager sin egen dunk hjemmefra.

Brugen af omklædningsrum
I løbet af ugen lukker vi fremadrettet ned for brug af omklædningsrum i forbindelse med de ugentlige træningspas og åbner kun omklædningsrummene op for eventuelle kampe i weekenden.
Vi beder derfor alle vores medlemmer om at bade hjemme hos dem selv. Det gør vi blandt andet da en eventuel smittebærer kan afgive virus på bænkene i omklædningsrummene. Ved benyttelse af omklædningsrum, så brug ikke sidemakkerens håndklæde, såfremt man har glemt sit eget. Det samme gælder de personlige hygiejneartikler, lad dem forblive personlige.

Vi lukker ned for indendørstræning
For at udvise sund fornuft og rettidig omhu har vi fra klubbens side valgt at lukke ned for al træning, der foregår indendørs i haller, gymnastiksale og lignende. Det gør vi frem til april måned, hvor træningen fortsætter på græs.

Har du været ude at rejse?
Vi appellerer meget kraftigt til, at især de GF-medlemmer, trænere, frivillige med flere, der efter 1. marts har rejst i de lande, eller er udrejst fra de lande, der betegnes som risikoområder, følger de løbende retningslinjer for karantæne fra Sundhedsstyrelsen. I den henseende, så giv venligst træner eller leder besked.
Det kan være en karantæneperiode på 14 dage hjemme. Listen opdateres løbende og kan ses her https://www.sst.dk/da/Viden/Smitsomme-sygdomme/Smitsomme-sygdomme-A-AA/Coronavirus/Spoergsmaal-og-svar

Er du eller dit barn smittet med corona-virus
Vi appellerer meget kraftigt til, at smittede personer med corona-virus naturligvis ikke møder op i Greve Fodbold. I samme henseende beder vi også smittede medlemmer, trænere, frivillige eller forældre om at informere det pågældende holds træner og/eller holdleder om smitten således at der kan tages de fornødne forholdsregler og truppens øvrige spilleres forældre kan blive orienteret derom.

Vi anbefaler generelt, at man følger myndighedernes vejledninger og råd
Læs hvad, DBU anbefaler her:
https://dbu.dk/nyheder/2020/marts/gode-raad-til-fodboldklubber-om-corona-situationen

Læs også nærmere på coronasmitte.dk:
https://politi.dk/corona

Sundhedsstyrelsens side her:
https://www.sst.dk/corona

Udenrigsministeriets rejsevejledninger her:
https://um.dk/

Statens Serums Institut sygdomsudbrud her:
https://www.ssi.dk/aktuelt/sygdomsudbrud/coronavirus

 

 

 

Følg Greve Fodbold