Greve Fodbold har gennem årene udviklet mange dygtige fodboldspillere.

Det er dog de færreste, som går hele vejen til ungdomslandshold, Superliga eller A-landshold. Men for Greve Fodbolds succesfulde 96-årgang var der flere af spillerne, der besad et potentiale ud over det sædvanlige.

Den bedst kendte spiller fra årgangen er naturligvis Joachim Andersen, som i disse dage spiller EM for A-landsholdet.

Han behøver ikke megen introduktion men mange andre af årgangens dygtige spillere kom også videre til finere adresser både i ind- og udland.

Faktisk var der hele seks spillere fra Greve Fodbolds 96 årgang, der fik debut på U16 landsholdet – se vedlagte billede med Jocahim Andersen, Mikkel Frankoch, Malthe Johansen og Jonas Gemmer.

Af andre anekdoter kan det fortælles, at 96-holdet vandt DM finalen i 2006 efter en straffesparkskonkurrence med 22 spark.

Holdet blev yderligere inviteret til stævne i Bergen, Norge med alt betalt fordi arrangørerne havde set dem spille til Dana Cup og mente, at det var det bedste ungdomshold, de nogensinde har oplevet.

Store ord, men det var de tæt på at bevise ved flere lejligheder. Eksempelvis da de på en tur til London slog Fulhams akademi hold med 12-0 … gad vide om ikke de engelske trænere og ledere har noteret navne til senere brug.

På holdet besad flere af spillerne et konkurrencegen og en vindermentalitet, som var ekstraordinær. Derfor skulle nogle af dem helst ikke spille mod hinanden da alle ikke håndterede et nederlag lige godt.

Det viste sig under et træningspas, hvor Malthe Johansen, (som blandt andet har spillet for Brøndby og Porto), tabte i et possessionspil, spurtede væk fra græsbanerne i frustration og først blev fundet halvanden kilometer væk på Greve Strandvej – stadigvæk iført fodboldstøvler.

Folk omkring 96-holdet fremhæver generelt drengenes store passion for at spille fodbold. De opholdt sig mere eller mindre altid på en fodboldbane, når de ikke lige var i skole.

Den passion sammen med den vedholdenhed, som der kræves for at nå til toppen i hårdt kompetetivt præstationsmiljø, er noget Greve Fodbold stadigvæk har fokus på.

Det er mentale egenskaber, som der arbejdes med i dagligdagen. Med så stor fokus, at de faktisk indgår i klubbens talent- og spillestilsværdier, Passion, Optimisme og Vedholdenhed, som er baseret på ‘grit’ og ‘growth mindset’.

Der er heldigvis flere af spillerne fra 96-årgangen, der kan bakke op omkring klubbens talentværdier. Derfor er vi også fra Greve Fodbolds side meget taknemmelige og stolte over, at nogle af de gamle ‘Greve-drenge’ stadigvæk har tankerne på klubben og hjælper til på forskellige måder.

Til dagligt hjælper Mikkel Frankoch til i talentafdelingen. Han er professionel fodboldspiller i Raufoss i Norge og har valgt at bruge en stor del af sin fritid på at hjælpe til i Greve Fodbolds individuelle udviklingsprogram, TalentPlus.

Fra Norge analyserer Mikkel ugentligt kampe med klubbens talenthold på drengesiden. Han har primær fokus på TalentPlus-spillernes præstation i det store spil og diskuterer efterfølgende observationer samt fokuspunkter med spillerne selv eller med klubbens Head of Coaching, Anton Moestrup.

For en 13-14 årig ungdomsspiller med store fodbolddrømme er det fantastisk at kunne diskutere præstationer, færdigheder og udviklingsområder med en professionel spiller som Mikkel, der har prøvet så mange ting på egen krop. For Greve Fodbold som klub er det ligeledes fantastisk, at en af klubbens gamle spillere ønsker at bidrage og aktivt vælger at bruge tid på at ‘give tilbage’ …

I en travl hverdag er Joachim Andersen også altid sød og betænksom overfor sin barndomsklub. Han har via sit salg fra Italien til fransk fodbold været med til at støtte Greve Fodbold med flere hundrede tusinder kroner. Han har tidligere mødt op i klubben for at skrive autografer og lade sig interviewe af vores ungdomsspillere. Og så følger han stadig med i klubbens hverdag på sociale medier og ‘liker’ ofte opslag.

Midt i EM euforien støtter han endnu en gang Greve Fodbold ved at donere en landsholdstrøje med autograf på, hvilket vi fra klubbens side er meget taknemmelige for.

Vi ønsker naturligvis ingen af de danske landsholdskæmper noget ondt. Vi håber derfor også, at Simon Kjær bliver sin skade kvit men … vi ønsker i endnu højere grad, at Joachim Andersen endnu en gang får mulighed for at vise sit format og hjælper Danmark videre til EM semifinalen.

God vind herfra …

Følg Greve Fodbold